Fritata - španielská omeleta
2018-02-19- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z vajec , Cudzokrajná kuchyňa , Španielska kuchyňa
- Kuchyňa: Španielska
Popis
Fritata - španielská omeleta
Ingrediencie
- 3 ks stredne veľké zemiaky
- 1 ks cibuľu
- 6 ks vajec
- zväzok pažítky
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Ošúpanú cibuľu pokrájame na hrubšie kolieska a rozobrané opražíme na dobre zohriatom olivovom oleji. Zemiaky uvarené v šupke do polomäkka ošúpeme a pokrájame na plátky hrubé asi 0,5 cm. Vajcia premiešame (nešľaháme aby v nich nebolo veľa vzduchu. Do vajec dáme zemiaky, cibuľu nasekanú na menšie kúsky, osolíme, okoreníme, pridáme pažítku pokrájanú na väčšie kúsky (asi 2 cm), premiešame tak, aby zemiaky neboli vzájomne pozlepované. Na panvici dobre rozohrejeme olivový olej, zmes vajec a zemiakov do nej vylejeme, pričom ňou neustále pohybujeme, aby sa zmes neprilepila o panvicu. Keď začne zmes tuhnúť, panvicu vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov celzia a pečieme asi 15 minút. Upečenú omeletu vyklopíme na tanier (spodok bude na vrchu) a ozdobíme prúžkami červenej kapie, avokádom a čerstvým tymianom.