Fritata - španielská omeleta

2018-02-19

Popis

Fritata - španielská omeleta

Ingrediencie

  • 3 ks stredne veľké zemiaky
  • 1 ks cibuľu
  • 6 ks vajec
  • zväzok pažítky
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Ošúpanú cibuľu pokrájame na hrubšie kolieska a rozobrané opražíme na dobre zohriatom olivovom oleji. Zemiaky uvarené v šupke do polomäkka ošúpeme a pokrájame na plátky hrubé asi 0,5 cm. Vajcia premiešame (nešľaháme aby v nich nebolo veľa vzduchu. Do vajec dáme zemiaky, cibuľu nasekanú na menšie kúsky, osolíme, okoreníme, pridáme pažítku pokrájanú na väčšie kúsky (asi 2 cm), premiešame tak, aby zemiaky neboli vzájomne pozlepované. Na panvici dobre rozohrejeme olivový olej, zmes vajec a zemiakov do nej vylejeme, pričom ňou neustále pohybujeme, aby sa zmes neprilepila o panvicu. Keď začne zmes tuhnúť, panvicu vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov celzia a pečieme asi 15 minút. Upečenú omeletu vyklopíme na tanier (spodok bude na vrchu) a ozdobíme prúžkami červenej kapie, avokádom a čerstvým tymianom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(3 / 5)

3 1 1681
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo recept

1682

Podobné recepty:
  • Žemličky s ovsenými vločkami

    Žemličky s ovsenými vločkami

  • Hríbikové rizoto

    Hríbikové rizoto

  • Rajčiaky s tvarohovou penou

    Rajčiaky s tvarohovou penou