Guláš z diviny

2015-09-29

Ingrediencie

  • 2 kg mäsa z diviny (jeleň, diviak), 1 dl oleja, 1 kg cibule, 50 g slaniny, 5 strúčikov cesnaku, 250 g mrkvy, 150 g zeleru, zelerový list, 150 g petržlenu, 1 lyžicu mletej štipľavej červenej papriky, soľ, 2 páry domácej klobásy, 2 dl bieleho vína, bobkový list, 3 lyžice rajčinového pretlaku, 1 dl kyslej smotany, 2 lyžice zeleninovej koreniacej zmesi.

Postup

Krok 1

Mäso nakrájame na väčšie kusy a opražíme ho na horúcom oleji. Preložíme ho do inej nádoby a prikryjeme. Vo výpeku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, mrkvu cesnak, zeler, petržlen, údenú slaninu, pokrájaný zelerový list a všetko varíme za občasného podlievania vodou do zmäknutia. K zmäknutej zelenine pridáme mäso, na kolieska pokrájanú klobásu, bobkový list, štipľavú papriku a zeleninovú koreniacu zmes. Pred dovarením pridáme rajčinový pretlak, kyslú smotanu a víno. Ako prílohu podávame kašu z kukuričnej múky, žemľové knedle alebo varené zemiaky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1788
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1789

Podobné recepty:
  • Tetrov na víne

    Tetrov na víne

  • Jelenie s višňami

    Jelenie s višňami

  • Rebierka z diviaka na rošte

    Rebierka z diviaka na rošte

kuk