Pulao podľa Lehotského

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg rybacieho filé (filety z tresky), 2 väčšie cibule, dlhozrnnú ryžu, 100 g tvrdého syra, olej, maslo, kečup, 2 bobkové listy, 1 lyžičku čili korenia, 1 lyžičku škorice, 1 lyžičku korenia karí, 1 lyžičku mletého koriandra, soľ, 1 lyžičku mletej červenej papriky, rascu.

Postup

Krok 1

Plátky rybieho filé opaprikujeme, posypeme rascou a osmažíme ho na horúcom tuku. Osmažené filé odložíme nabok. Na výpeku speníme pokrájanú cibuľu, pridáme karí, čili, mletý koriander, mletú škoricu (môžeme použiť kus celej), bobkové listy, mierne posolíme, prepláchnutú ryžu a za stáleho miešania pražíme asi 5 minút. Potom ryžu zalejeme dvojnásobným množstvom horúcej vody, prikryjeme a dusíme do polomäkka. Pekáč vymažeme maslom a navrstvíme doň polovicu udusenej ryže. Na ryžu poukladáme plátky osmaženého filé, ktoré polejeme kečupom, posypeme polovicou postrúhaného syra, navrstvíme druhú polovicu ryže, druhú polovicu syra. Vrch ozdobným spôsobom polejeme kečupom (napr. vytvoríme mriežku). Pekáč, prikrytý alobalom, vložíme do vyhriatej rúry na asi 15 minút. Hotové jedlo krájame na kocky. Podávame s čerstvou zeleninou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(5 / 5)

5 4 1365
Ohodnoť tento recept

4 ľudí hodnotilo recept

1366

Podobné recepty:
  • Kapor na bylinkách

    Kapor na bylinkách

  • Losos so zeleninou pre redukčnú diétu

    Losos so zeleninou pre redukčnú diétu

  • Krevety s pórom

    Krevety s pórom

kuk