Oplátková torta

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 balík guľatých oplátok, 250 g masla, 110 g práškového cukru, polovicu balíčka vanilkového cukru, 150 g čokolády na varenie, 30 g horkej čokolády, štvrť litra uvareného vanilkového pudingu, 2 žĺtky, pol dl rumu, marhuľový kompót na potretie, čokoládovú polevu, strúhanú čokoládu na ozdobu.

Postup

Krok 1

Oplátky dáme na dve hodiny vychladnúť do chladničky. Mäkké maslo s práškovým a vanilkovým cukrom ušľaháme do peny (musí zbelieť). Polámanú čokoládu rozpustíme a vmiešame ju spoločne so žĺtkami, pudingom a rumom do maslovej hmoty a ušľaháme do pevnej peny. Oplátky postupne potrieme krémom a skladáme na seba, povrch poslednej oplátky nepotrieme. Tortu dáme na dve hodiny do chladničky preležať. Vychladenú tortu potrieme na povrchu a okrajoch horúcou zavareninou a potiahneme hladkou čokoládovou polevou. Nakoniec posypeme strúhanou čokoládou. Keď poleva stuhne, tortu naporciujeme nožom ktorý sme zohriali v horúcej vode a osušili.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 940
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

941

Podobné recepty:
  • Makové rožky

    Makové rožky

  • Kokosový chlieb

    Kokosový chlieb

  • Nepečená roláda z BB pudingu

    Nepečená roláda z BB pudingu