Hovädzie znojemské

2015-09-29

Ingrediencie

  • 0,5 kg hovädzieho mäsa (zo stehna), 1 cibuľu, 1 bobkový list, mleté čierne korenie, soľ, 4 väčšie kyslé uhorky, kyslú smotanu, hladkú múku.

Postup

Krok 1

Mäso nakrájame na plátky, vysušíme a vyklepeme. Na rozpálenom tuku mäsové plátky prudko opražíme a odložíme. Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na tuku, v ktorom sme opražili rezne. Opražené mäso vložíme k cibuli, podlejeme vodou a podusíme. Keď je mäso napoly udusené, pridáme bobkový list, pokrájané uhorky, podlejeme a varíme kým mäso zmäkne. Kyslú smotanu rozmiešame s troškou hladkej múky a zahustíme ňou omáčku. Povaríme ešte 10 minút a podávame s knedľou, zemiakmi, prípadne makarónmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1192
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1193

Podobné recepty:
  • Paprikový zaváraný šalát

    Paprikový zaváraný šalát

  • Hrnčekový koláč

    Hrnčekový koláč

  • Ovocný dezert

    Ovocný dezert