Holub v lístkovom ceste
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Perlička, holub
Ingrediencie
- Vykostené mäso z holuba zbavené kože, stehná z holuba, kačaciu pečeň, hľuzovku, kvasenú kapustu, lístkové cesto, soľ, mleté čierne korenie, žĺtok.
Postup
Krok 1
Mäso posolíme a okoreníme. Na plátok lístkového cesta kruhového tvaru položíme plátok mäso z holuba, na ktorý poukladáme na tenko pokrájanú hľuzovku, na to plátok kačacej pečene, stehno z holuba, trochu kvasenej kapusty postláčanej prstami. Cesto preložíme z dvoch strán a navrchu ho spojíme. Z jednej strany zostane trčať kosť zo stehna, z opačnej strany zostane tiež roztvorené. Na pekáčik cesto z mäsom položíme spojom dolu. Cesto potrieme žĺtkom, do stredu dáme ozdobne vykrojený kúsok cesta, ktorý tiež potrieme žĺtkom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia presne 15 minút. Podávame s miešanou dusenou zeleninou. Na tanier položíme udusenú zeleninu, druhú polovicu taniera polejeme omáčkou z holubieho vývaru a pečeňou, na omáčku položíme na polovice rozkrojeného ‚holuba‘.