Pečienka s brusnicovou omáčkou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g hovädzieho pliecka, 4 lyžice oleja, 2 lyžice hladkej múky, Ľ postrúhaného muškátového orieška, 4 klinčeky, 6 zrniečok borievok, kúsok celej škorice, 2 lyžice brusnicového kompótu, 2 dl jablkového muštu, soľ.

Postup

Krok 1

Mäso v celku osolíme, obalíme v múke a opečieme zo všetkých strán na rozpálenom tuku. Opečené mäso zalejeme muštom, posypeme postrúhaným muškátovým orieškom, pridáme škoricu, klinčeky a borievky. Mäso dusíme pokým nezmäkne. Mäkké mäso vyberieme a nakrájame na plátky. Z omáčky vyberieme škoricu, borievky a klinčeky a primiešame do nej brusnice. Omáčku prehrejeme. Mäso poukladáme na taniere a prelejeme omáčkou. Podávame s ryžou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1247
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1248

Podobné recepty:
  • Jahňacie filé na spôsob favorit

    Jahňacie filé na spôsob favorit

  • Hovädzie rebierka v cabernetovej omáčke

    Hovädzie rebierka v cabernetovej omáčke

  • Uzbecký lagman

    Uzbecký lagman

kuk