Pečienka s brusnicovou omáčkou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 800 g hovädzieho pliecka, 4 lyžice oleja, 2 lyžice hladkej múky, Ľ postrúhaného muškátového orieška, 4 klinčeky, 6 zrniečok borievok, kúsok celej škorice, 2 lyžice brusnicového kompótu, 2 dl jablkového muštu, soľ.
Postup
Krok 1
Mäso v celku osolíme, obalíme v múke a opečieme zo všetkých strán na rozpálenom tuku. Opečené mäso zalejeme muštom, posypeme postrúhaným muškátovým orieškom, pridáme škoricu, klinčeky a borievky. Mäso dusíme pokým nezmäkne. Mäkké mäso vyberieme a nakrájame na plátky. Z omáčky vyberieme škoricu, borievky a klinčeky a primiešame do nej brusnice. Omáčku prehrejeme. Mäso poukladáme na taniere a prelejeme omáčkou. Podávame s ryžou.