Gibanica (Chorvátsko)

2018-02-22

Popis

Gibanica

Ingrediencie

  • 8 až 10 plátok štrúdľového cesta
  • 400 g mladého syra alebo tvarohu
  • 500 g špenátu
  • 6 ks vajec
  • 1 dl kyslej smotany
  • 100 g masla
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžička zeleninovej koreniacej zmesi

Postup

Krok 1

K žĺtkom pridáme prelisovaný cesnak, soľ, mleté čierne korenie, lyžičku zeleninovej koreniacej zmesi a dobre vymiešame. Pridáme syr alebo tvaroh, smotanu a premiešame. Nakoniec pridáme nadrobno pokrájaný špenát a z bielkov vyšľahaný sneh. Dno plechu vymastíme maslom a položíme naň dva plátky cesta. Potrieme maslom, rozotrieme plnku, opäť položíme cesto, opäť plnku a dva plátky cesta. Povrch potrieme roztopeným maslom. Gibanicu pokrájame na kocky (poriadne, až na dno plechu), vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 15 minút pri teplote 220 stupňov Celzia a ďalších 30 minút pri teplote 150 stupňov Celzia. Upečenú gibanicu necháme asi 10 minút odstáť v otvorenej rúre.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1195
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1196

Podobné recepty:
  • Angelikine cestoviny

    Angelikine cestoviny

  • Dezertne guľky Raffaell

    Dezertne guľky Raffaell

  • Losos na grécky spôsob

    Losos na grécky spôsob

kuk