Sukijaki (Japonsko)

2015-09-29

Ingrediencie

  • 250 g morčacích pŕs, 250 g mladého hovädzieho mäsa, 250 g bravčového karé bez kosti, 1 väčšiu cibuľu, 4 mladej cibuľky, 1/2 kg špenátu, 4 lyžičky cukru, 3 lyžice oleja, 2 dl sójovej, omáčky, soľ, 150 g ryžových rezancov, 300 g ryže, 4 až 6 vajec, 1 lyžicu zeleninovej koreniacej zmesi.

Postup

Krok 1

Mäso nakrájame na veľmi tenké rezy a uložíme na tanier v tvare kvetu. Na druhý tanier položíme očistený špenát, očistené polovice cibule pokrájané na hrubšie kolieska a na šikmo nakrájanú cibuľku. Ryžové rezance prelejeme vriacou vodou a necháme chvíľu postáť, pokým sa nebudú dať ohýbať. Scedíme ich a uložíme na tanie so zeleninou. Ryžu uvaríme v neslanej vode. Do panvice s hrubším dnom uložíme na rozpálený olej kúsky mäsa, premiešame a posypeme cukrom. Za stáleho miešania chvíľu podusíme a zalejeme 1 dl sójovej omáčky. Mäso odsunieme na okraj panvice a postupne pridávame (po častiach) zeleninu. Posypeme zeleninovou korenicou zmesou, podusíme, prelejem zvyšnou sójovou omáčkou. Príprava nesmie trvať dlhšie ako 8 minút. Ryžu podávame v osobitnej miske, vedľa ktorej je miska s rozmiešaným surovým vajcom. Mäso sa konzumuje tak, že z panvice ponechanej na variči v strede stola sa zoberie paličkami horúce mäso a namáča vo vajci.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1039
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1040

Podobné recepty:
  • Cestoviny s chlebovo mätovou omáčkou

    Cestoviny s chlebovo mätovou omáčkou

  • Farfale s tuniakom a hríbmi

    Farfale s tuniakom a hríbmi

  • Zapečené baklažány na balkánsky spôsob

    Zapečené baklažány na balkánsky spôsob

kuk