Srnčí chrbát s čučoriedkovou omáčkou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zverina , Jeleň, srnec, daniel
Ingrediencie
- Mäso zo srnčieho chrbta, čučoriedkový kompót, čučoriedkový džem, tymian, soľ, olej, údenú slaninu, borovičku, škrobovú múčku, maslo, mleté čierne korenie, steakové korenie, horčicu, čerstvú bazalku a rozmarín.
Postup
Krok 1
Vykostené a odblanené mäso vykostíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, steakovým korením, tymianom, potrieme horčicou. Mäso obrátime a posolíme, okoreníme a potrieme horčicou aj druhú stranu. Borievky nasekáme nadrobno a mäso nimi posypeme. Bazalku a rozmarín nadrobno pokrájame a mäso posypeme. Takto okorenené mäso necháme odležať asi 1 hodinu. Odležané mäso vcelku opečieme zo všetkých strán na rozpálenom oleji. K opečenému mäso pridáme na kocky pokrájanú slaninu a za stáleho miešania ju opečieme do sklovita. Mäso vyberieme a odložíme na tanier. K slanine pridáme maslo, čučoriedky aj so šťavou, čučoriedkový džem, podlejeme borovičkou a zapálime. Keď oheň zhasne pridáme rozdrvené borievky, zahustíme podľa potreby škrobovou múčkou. Hotovú omáčku prepasírujeme cez sito. Mäso nakrájame na plátky a prelejeme čučoriedkovou omáčkou.