Sedliacky guláš

2015-09-29

Ingrediencie

  • Na vývar: 1 kg hovädzích rebier, 2 zrniečka nového korenia, 2 zrniečka čierneho korenia, 2 lyžičky soli, 1 strúčik cesnaku, 1 cibuľu, 1/2 kocky mäsového bujónu, 2 lyžičky Vegety, 2 petržleny, 3 mrkvy, Ľ zeleru, petržlenovú vňať. 2 lyžice masti, 3 cibule, 600 g bravčového mäsa, 600 g hovädzieho mäsa, 2 zrniečka nového korenia, 2 zrniečka čierneho korenia, 1veľký bobkový list, Ľ lyžičky rasce, 3 lyžičky mletej červenej papriky, 2 lyžičky Vegety, 1/2 kocky mäsového bujónu, 6 strúčikov cesnaku, olej, 2 lyžice hladkej múky, 1 lyžičku majoránu.

Postup

Krok 1

Vývar: do studenej vody vložíme hovädzie rebrá, nové a čierne korenie, soľ, cesnak prerezaný napoly, ošúpanú a napoly prekrojenú cibuľu, 1/2 kocky mäsového bujónu, Vegetu a privediem do varu. V kastróly zohrejeme masť na ktorej osmažíme do zlatista nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na kocky pokrájané bravčové a hovädzie mäso, premiešame, pridáme rascu, mletú červenú papriku a stále miešame. Pridáme Vegetu, trochu soli a podlejeme asi 1/2 litrom pripravovaného vývaru. Premiešame, pridáme druhú polovicu mäsového bujónu. Do sitka na čaj dáme nové a čierne korenie a bobkový list a sitko ponoríme do pripravovaného gulášu. Prikryjeme a dusíme. Do pripravovaného vývaru dáme na kocky pokrájaný petržlen, mrkvu a zeler. Vývar po dovarení scedíme a použijeme s vložkou domácich rezancov, vykostených a na kocky pokrájaných rebierok a uvarenej zeleniny, ako výdatnú polievku, ktorú ozdobíme petržlenovou vňaťou. Guláš podľa potreby podlievame vývarom, v ktorom ešte nie je zelenina. Keď je mäso mäkké, guláš zahustíme tmavou zásmažkou z oleja a múky. Primiešame prelisovaný cesnak a majorán a odstavíme. Podávame s chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 3122
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

3123

Podobné recepty:
  • Mäsový závin s tvarohom

    Mäsový závin s tvarohom

  • Maďarské guľky

    Maďarské guľky

  • Bratislavská roštenka

    Bratislavská roštenka

kuk