Rezne s rumom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 4 rezne (bravčové, alebo kuracie), 2 lyžice masti, 12 koliesok kvalitnej suchej salámy, 2 šľahačkové smotany, zelené korenie, 1 Encián, 0,5 dl rumu, 3 lyžice sójovej omáčky, drvenú rascu, soľ. Príloha: 0,5 kg ružičkového kelu, 0,5 dl rastlinného tuku, 3 dl vývaru, 4 strúčiky cesnaku, 4 lyžice suchého vína, Solamyl, 2 lyžice sójovej omáčky, cukor, soľ a jablkový likér.

Postup

Krok 1

Rezne rozklepeme, posolíme a okoreníme rascou. Krátko ich opečieme na masti z oboch strán a poukladáme na pekáč. Na rezne poukladáme kolieska salámy a zalejeme ich smotanou rozmiešanou s rumom a sójovou omáčkou. Posypeme ich zeleným korením, na hrubo postrúhaným Enciánom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 40 minút. Príloha: na rozpálený olej dáme na plátky pokrájaný cesnak. Osmažený cesnak zalejeme vývarom, vložíme ružičkový kel, prikryjeme a 5 minút varíme. Solamyl zmiešame s vodou a zahustíme ním vývar s ružičkovým kelom, pridáme sójovú omáčku, biele víno, cukor, soľ a likér.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 865
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

866

Podobné recepty:
  • Exotické morčacie mäso

    Exotické morčacie mäso

  • Hovädzie vtáčiky

    Hovädzie vtáčiky

  • Pečeň dusená na cibuli

    Pečeň dusená na cibuli

kuk