Jánošíkov vrkoč

2015-09-29

Ingrediencie

  • 2 bravčové panenky, 12 plátkov dlhých ako panenky z údeného bravčového bôčika, 3 tavené syry, 1 trojuholník syra Niva, šľahačkovú smotanu, mäsový vývar (môže byť z jednej kocky), 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté biele korenie, kečup, cibuľu, zelenú a červenú papriku, 1 malú konzervu kukurice, 4 lyžice sterilizovaného hrášku, korenie čili.

Postup

Krok 1

Bravčovú panenku pozdĺžne prekrojíme na polovice. Každú polovicu pozdĺžne narežeme na tri pásiky, ale tak, aby na jednom konci mäso nebolo prekrojené. Na každú z troch častí položíme plátky údeného bravčového bôčika, ktoré na nerozrezanom konci mäsa spojíme špáradlami. Mäso aj s údeným zapletieme do vrkoča, ktorý na konci spojíme špáradlom. Vrkoč otočíme údeným dolu, mäso posolíme a potrieme prelisovaným cesnakom. Cesnak môžeme prstami povtláčať do medzier. Vrkoče položíme do rozohriatého oleja údeným dolu. Po niekoľkých minútach vrkoč otočíme a opečieme aj z druhej strany. Syrová omáčka: Na panvici roztopíme pokrájanú Nivu a tavené syry. Pridáme šľahačkovú smotanu a počas roztápania syrov omáčku prešľahávame metličkou. Pridáme vývar a stále šľaháme. Okoreníme bielym korením. Zeleninová omáčka: nadrobno pokrájanú cibuľu speníme, pridáme zelenú a červenú papriku pokrájanú na malé kocky (vo veľkosti kukuričných zŕn), krátko osmažíme, pridáme kukuricu, premiešame, pridáme sterilizovaný hrášok, jemne posolíme, pridáme korenie čili, premiešame, pridáme vývar a krátko podusíme. Pridáme kečup, premiešame, krátko povaríme a odstavíme. Studenú omáčku môžeme použiť k inému jedlu ako šalát.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1758
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1759

Podobné recepty:
  • Francúzka pečeňová pochúťka

    Francúzka pečeňová pochúťka

  • Zapekaný toast

    Zapekaný toast

  • Guláš z mäsa marinovaného v borovičke

    Guláš z mäsa marinovaného v borovičke

kuk