Šalát z darov mora

2015-09-29

Ingrediencie

  • Na dressing: 2 lyžice posekaného čerstvého kôpru, 1 lyžicu vínneho alebo ovocného octu, 1 lyžičku postrúhanej čerstvej citrónovej kôry, šťavu z polovice citróna, 1/3 šálky olivového oleja. Na šalátovú zmes: 150 g sépie, 150 g ľubovoľnej morskej ryby, 100 g mušlí, 100 g mäsa z kreviet, 2 lyžice olivového oleja, štvrtku lyžičky mletého čierneho korenia, 1 hlávku šalátu, 2 lyžice hrachových klíčkov, 1 menšiu šalátovú uhorku, 2 rajčiaky, 100 g artičôk, 1 väčšiu mrkvu.

Postup

Krok 1

Pripravíme si dressing, zmiešaním posekaného kôpru, citrónovej kôry s citrónovou šťavou, octom a olejom. Sépiu najprv nakrájame na plátky a tie potom na rezance. K sépii pridáme rybu nakrájame na kocky, mušle a krevety. Zalejeme olivovým olejom, pridáme mleté čierne korenie a premiešame. V inej nádobe zmiešame pokrájaný šalát, hrachové klíčky a uhorku pokrájanú na hranolčeky. Panvicu (najlepšie čínsku) poriadne zohrejeme, nalejeme do nej 2 lyžice olivového oleja. Keď z oleja začne unikať dym, vysypeme do panvice zmes morských živočíchov a za stáleho miešania opražíme. Do zeleninovej zmesi pridáme artičoky a rajčiaky pokrájané na štvrtky poukladáme okolo šalátu. Na zeleninovú zmes vysypeme opražené morské živočíchy, prelejeme dressingom a do stredu položíme na tenké rezance pokrájanú mrkvu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1020
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1021

Podobné recepty:
  • Filé z tresky na anglický spôsob

    Filé z tresky na anglický spôsob

  • Treska s ovocím

    Treska s ovocím

  • Makrela na víne

    Makrela na víne

kuk