Bravčové mäso po čínsky
2015-12-15- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 600 g bravčového mäsa
- trochu pór
- trochu mandle
- trochu biele víno
- trochu cesnak
- trochu soľ
- trochu Solamyl
- trochu sójovú omáčku
- trochu cukor.
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame priečne cez vlákna na rezančeky. Pór rozrežeme na 4 cm kúsky a potom na pásiky široké 5 mm. Olúpané mandle nahrubo posekáme a opražíme na sucho. Zvlášť v nádobe zmiešame víno, sójovú omáčku, cukor, Solamyl a rozotrený cesnak. Pripravené mäso prudko opečieme na rozpálenom oleji, pridáme pór a krátko podusíme. Nakoniec primiešame pripravenú omáčku a spolu prevaríme. Pred podávaním mäso posypeme opraženými mandľami. Vhodnou prílohou je varená alebo dusená ryža.