Hovädzie na hríboch
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 1 kg hovädzieho stehna, cibuľu, mleté čierne korenie, soľ, olej, sušené alebo čerstvé hríby (dubáky), 2 kyslé smotany.
Postup
Krok 1
Osolené, okorenené, naklepané hovädzie rezne krátko opražíme na panvici z oboch strán. V tlakovom hrnci upražíme cibuľku, vložíme opražené rezne. Zalejeme vodou, pridáme očistené pokrájané hríby a varíme cca 45 min. (v obyčajnom hrnci podľa potreby). Potom rezne vyberieme, do šťavy pridáme kyslú smotanu, necháme uvariť. Dochutíme soľou, korením, zahustíme, aby vznikla jemná omáčka. Podávame s ryžou, alebo knedľou. K ryži ako prílohu môžme podať uhorkový šalát, alebo kyslé uhorky.