Zmes na 'ďábelské toasty'

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg chudého hovädzieho alebo bravčového mäsa (alebo dva 250 g luncheonmeaty), 1 kg cibule, 1 kg rajčín, 1,5 kg papriky čerstvej, 5 feferóniek, 3 hlavičky cesnaku, 1 deko preosiate (alebo Zelko), 1 dl oleja.

Postup

Krok 1

Všetky ingrediencie zomelieme na mäsovom mlynčeku. Luncheonmeat stačí pokrájať na kocky pretože pri varení sa rozvarí. Postupne do oleja pridávame mäso, ktoré necháme podusiť 20 až 30 minút (opäť závisí od druhu), pridáme zomletú cibuľu, cesnak, feferónky, papriku, rajčiny a necháme za občasného premiešania masy variť 45 minút na miernom ohni. Na záver pridáme preosiate deko alebo zelko – jemnejšiu časť. Premiešame, necháme 5 minút povariť a odstavíme. Zmes ponalievame do pohárikov od detskej výživy, aby sa mohla jednorázovo dávka spotrebovať pri otvorení. Sterilizujeme asi 15 až 20 minút, aby viečka priľahli k pohárom a uložíme. Zmes môžeme po vychladnutí uchovať v mrazničke. Použijeme na hrianky, na špagety, alebo ako prídavok do gulášov a iných vhodných jedál.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1341
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1342

Podobné recepty:
  • Bravčové mäso na rasci s pivom

    Bravčové mäso na rasci s pivom

  • Vyprážané mäsové palacinky

    Vyprážané mäsové palacinky

  • Teľacie (bravčové) na paradajkách

    Teľacie (bravčové) na paradajkách

kuk