Zmes na 'ďábelské toasty'

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg chudého hovädzieho alebo bravčového mäsa (alebo dva 250 g luncheonmeaty), 1 kg cibule, 1 kg rajčín, 1,5 kg papriky čerstvej, 5 feferóniek, 3 hlavičky cesnaku, 1 deko preosiate (alebo Zelko), 1 dl oleja.

Postup

Krok 1

Všetky ingrediencie zomelieme na mäsovom mlynčeku. Luncheonmeat stačí pokrájať na kocky pretože pri varení sa rozvarí. Postupne do oleja pridávame mäso, ktoré necháme podusiť 20 až 30 minút (opäť závisí od druhu), pridáme zomletú cibuľu, cesnak, feferónky, papriku, rajčiny a necháme za občasného premiešania masy variť 45 minút na miernom ohni. Na záver pridáme preosiate deko alebo zelko – jemnejšiu časť. Premiešame, necháme 5 minút povariť a odstavíme. Zmes ponalievame do pohárikov od detskej výživy, aby sa mohla jednorázovo dávka spotrebovať pri otvorení. Sterilizujeme asi 15 až 20 minút, aby viečka priľahli k pohárom a uložíme. Zmes môžeme po vychladnutí uchovať v mrazničke. Použijeme na hrianky, na špagety, alebo ako prídavok do gulášov a iných vhodných jedál.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1167
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1168

Podobné recepty:
  • Biftek s rokfortom

    Biftek s rokfortom

  • Steaky s hubovou soľou s plackami rösti

    Steaky s hubovou soľou s plackami rösti

  • Roštenka zo Smíchovského dvora

    Roštenka zo Smíchovského dvora

kuk