Jahňacie na jogurte
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 4 rezne jahňacieho mäsa (zo stehna), 1,5 dl červeného vína, soľ, biele korenie, 2 strúčky cesnaku, sójovú omáčku, karí korenie, čili korenie, majorán, oregano, petržlen, 4 lyžice bieleho jogurtu.
Postup
Krok 1
Rezne mierne naklepeme, potrieme vylisovaným cesnakom, poukladáme do vymastenej misy a potrieme jogurtom. Necháme odstáť v chladničke asi 4 hodiny. Pokvapkáme sójovou omáčkou, posypeme karí korením, čili korením, bielym korením, majoránkou a oreganom. Podlejeme červeným vínom a neprikryté pečieme v rúre 20 až 30 minút, pri teplote 150 až 170 stupňov Celzia. Podávame s hranolčekmi. Namiesto jahňacieho mäsa môžeme použiť bravčové.