Cestovinová párty

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg širokých rezancov (zelené, čierne a červené). Omáčka z lososa: 160 g údeného lososa, 300 g masla, 4 dl sladkej smotany, 1 lyžicu strúhaného parmezánu, soľ. Omáčka z kreviet: 400 g očistených chvostov veľkých kreviet, 50 g masla, rozmarín, bobkový list, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, 1 dl koňaku, 1 dl vína, 2 dl sladkej smotany, soľ. Omáčka z rajčín: 50 g masla, 200 g šampiňónov, 200 g rajčín, 2 dl bieleho vína, cesnak, petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, 1 lyžicu strúhanky, soľ.

Postup

Krok 1

Cestoviny uvaríme podľa návodu na vrecúšku. Omáčka z lososa: losos pokrájame na rezance, opečieme na masle, podlejeme sladkou smotanou, pridáme soľ. Premiešame a chvíľu povaríme. Omáčka z kreviet: krevety opražíme na masle podlejeme koňakom, zapálime, zahasíme vínom, pridáme smotanu, bobkový list, rozmarín, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, soľ a všetko povaríme. Omáčka z rajčín: na kocky pokrájané šampiňóny opražíme na masle, pridáme pokrájané rajčiny, nadrobno pokrájaný cesnak a soľ. Zalejeme vínom a povaríme. Pred dovarením pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a omáčku zahustíme strúhankou. povaríme. Do všetkých troch omáčok zamiešame cestoviny, zelené do lososovej, čierne do omáčky z kreviet, červené do rajčinovej.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1106
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1107

Podobné recepty:
  • Pstruh na pomaranči

    Pstruh na pomaranči

  • Pečený úhor obložený

    Pečený úhor obložený

  • Filé z tresky na portugalský spôsob

    Filé z tresky na portugalský spôsob

kuk