Mäsová roláda II

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,5 kg bravčového pliecka (môže byť aj chudší bôčik), 1 lyžicu vegety, soľ, 9 vajec, 2 dl mlieka, 100 údenej slaninky, 2 väčšie sterilizované uhorky, sterilizovanú kapiu, 100 g šunky alebo šunkovej salámy, 2 lyžice bravčovej masti.

Postup

Krok 1

Mäso pomelieme, zmiešame s vegetou, trochou soli, 1 vajcom a mliekom. Necháme v chladničke asi 2 hodiny odstáť. Na bravčovej masti pripravíme hustú praženicu z 8 vajec a soli. Necháme vychladnúť. Všetky suroviny rozdelíme na dve časti, z ktorých pripravíme dve, približne 25 cm dlhé rolády. Na omastený alobal rozotrieme mäsovú zmes na ktorú poukladáme plátky údenej slaninky, na plátky pokrájanú uhorku, niekoľko rezančekov kapie, plátky šunky. Navrch rozotrieme praženicu. Opatrne zrolujeme a alobal dobre uzatvoríme. Rolády položíme na pekáčik, podlejeme 3 dl vody a pomaly pečieme asi hodiny. Po dôkladnom vychladnutí alobal otvoríme a roládu nakrájame na misu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 940
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

941

Podobné recepty:
  • Kapustové kotlety

    Kapustové kotlety

  • Bulharské čevapčiči

    Bulharské čevapčiči

  • Bravčová pečienka vo víne

    Bravčová pečienka vo víne

kuk