Placky z osmonoha (chobotnica)

2015-09-29

Ingrediencie

  • 2 kg osmonoha obyčajného, 2 vajcia, 2 kusy slaného rybieho filé, soľ, 1 lyžicu zeleninovej koreniacej zmesi, mleté čierne korenie, 3 strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať, 0,5 dl olivového oleja, 1 lyžicu strúhanky, olej na vyprážanie.

Postup

Krok 1

Chobotnicu uvaríme do zmäknutia v neosolenej vode. Vodu scedíme, necháme vychladnúť a mäso pomelieme. Pridáme vajcia, korenie, pokrájané rybie filé, prelisovaný cesnak, pokrájanú petržlenovú vňať, olivový olej, soľ, zeleninovú koreniacu zmes. Všetko dobre vymiešame a zo zmesi tvarujeme plátky. Vyprážame na horúcom oleji. Podávame so zemiakmi alebo cuketami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1058
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1059

Podobné recepty:
  • Úhor na rímsky spôsob

    Úhor na rímsky spôsob

  • Aljašská treska na rošte

    Aljašská treska na rošte

  • Plnené slimáky zapečené

    Plnené slimáky zapečené

kuk