Placky z osmonoha (chobotnica)
2015-09-29Ingrediencie
- 2 kg osmonoha obyčajného, 2 vajcia, 2 kusy slaného rybieho filé, soľ, 1 lyžicu zeleninovej koreniacej zmesi, mleté čierne korenie, 3 strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať, 0,5 dl olivového oleja, 1 lyžicu strúhanky, olej na vyprážanie.
Postup
Krok 1
Chobotnicu uvaríme do zmäknutia v neosolenej vode. Vodu scedíme, necháme vychladnúť a mäso pomelieme. Pridáme vajcia, korenie, pokrájané rybie filé, prelisovaný cesnak, pokrájanú petržlenovú vňať, olivový olej, soľ, zeleninovú koreniacu zmes. Všetko dobre vymiešame a zo zmesi tvarujeme plátky. Vyprážame na horúcom oleji. Podávame so zemiakmi alebo cuketami.