Ryba načierno

1970-01-01

Ingrediencie

  • 1 kg vykostených a kože zbavených morských rýb, 2 lyžice kajúnskeho korenia (zmes 2 lyžičky korenia karí, 1 lyžičku mletej červenej papriky, 1 lyžičku rozdrveného kajenského korenia), čili olivový olej (olej v ktorom sa lúhovali čili papričky), citrón. Šalát z avokáda: 1 zrelé avokádo, 1 červenú cibuľu, Ľ hlávky ľadového šalátu, 1 lyžicu červeného vínneho octu, rôzne bylinky (bazalka, tymian...).

Postup

Krok 1

Avokádo nakrojíme po kôstku, otočením rozdelíme na polovice, vyberieme kôstku a lyžicou zo šupky vyberieme dužinu. Nakrájame na tenké plátky. Červenú cibuľu nakrájame na tenké polovičné kolieska, ktoré v miske rozoberieme a premiešame. Šalátové listy rukou natrháme na menšie kúsky, pridáme vínny ocot, bylinky a plátky avokáda. Zľahka premiešame a prikryté mokrým plátnom dáme do chladničky. Plátky ryby obalíme v kajúnskom korení. Do horúcej panvice nalejeme čili olivový olej a keď sa začne vytvárať dym, prudko na ňom opečieme plátky ryby takmer do čierna, ale tak aby sme rybu nespálili (3/4 času z jednej strany, Ľ času z druhej strany). Na tanier dáme hrsť šalátu a navrch položíme plátok opečenej ryby. Tanier môžeme ozdobiť kajúnskym korením a osminkou citróna na pokvapkanie ryby.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 674
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

675

Podobné recepty:
  • Rybacie taštičky

    Rybacie taštičky

  • Plnené cestoviny

    Plnené cestoviny

  • Mrena morská na spôsob Nice

    Mrena morská na spôsob Nice

kuk