Grécka musaka

2018-03-05

Popis

Grécka musaka

Ingrediencie

  • 1 ks veľký baklažán
  • mleté hovädzie mäso
  • cibuľu
  • cesnak
  • rajčinový pretlak
  • ošúpané rajčiny
  • mrkvu
  • cuketu
  • bazalku
  • oregano
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletú červenú papriku

Postup

Krok 1

Nakrájanú cibuľu speníme na tuku, pridáme mäso, ktoré za stáleho miešania opražíme. Ďalej pridáme postrúhanú mrkvu, na kocky pokrájanú cukinu, nadrobno pokrájaný cesnak, rajčinový pretlak, ošúpané rajčiny, bazalku, oregano, mleté čierne korenie a soľ. Premiešame a krátko podusíme. Baklažán nakrájame na plátky hrubé asi 1,5 cm, obalíme v hladkej múke, rozmiešanej so soľou, korením, paprikou a opražíme ich z oboch strán v dobre zohriatom tuku. Formu na pečenie vymastíme tukom, na dno dáme vrstvu baklažánov, mäsovú zmes, opäť vrstvu baklažánov, mäsovej zmesi a nakoniec dáme vrstvu baklažánov. zapekáme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia približne 30 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1503
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1504

Podobné recepty:
  • Talianske zemiakové gnocchi

    Talianske zemiakové gnocchi

  • Rezance s makom I

    Rezance s makom I

  • Pravý grécky šalát

    Pravý grécky šalát

kuk