Kura pečené s bobkovým listom

1970-01-01

Ingrediencie

  • 1 kura s pečeňou, soľ, 1 lyžičku korenia karí, štipku tymianu, rozmarínu, nového korenia, borievok, bobkového listu, 3 lyžice petržlenovej vňate, 1 lyžicu masla, 1,5 dl bieleho vína, 1 veľkú žemľu, 1 vajce, hrsť sušených húb, 2 cibule, 100 g slaniny.

Postup

Krok 1

Prsia a stehná prešpikujeme slaninou a osolíme. Plnka: na kocky pokrájanú žemľu zalejeme vínom, osolíme, pridáme vajce, pokrájanú pečeň. 1/2 lyžičky korenia karí, petržlenovú vňať, maslo, 1/2 nadrobno pokrájaných, namočených húb a premiešame. Zmesou naplníme kura. Kura posypeme zbytkom korenia karí, tymianom rozmarínom. Obložíme slaninou, pridáme bobkový list, nové korenie, borievky, cibuľu pokrájanú na štvrtiny a zbytok pokrájaných húb. Podlejeme a dáme piecť. Pečieme prikryté a dopečieme bez pokrievky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 681
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

682

Podobné recepty:
  • Kebab I

    Kebab I

  • Plnené zapečené kuracie stehná

    Plnené zapečené kuracie stehná

  • Tatranské vrchy

    Tatranské vrchy

kuk