Enchillada (Mexiko)

2018-01-12

Popis

Enchillada (Mexiko)

Ingrediencie

  • Tortilly - 12 kusov (tortilly sa pripravujú z kukuričného škrobu
  • múky
  • mlieka
  • vajec a masla. Z masy sa upečú placky podobné palacinkám). Plnka: 0
  • 5 dl oleja
  • 300 g kuracích pŕs
  • 150 g postrúhaného syra
  • 1 červenú štipľavú papriku
  • 1 až 2 lyžičky omáčky
  • 1 dl kyslej smotany
  • 1 lyžičku zeleninovej koreniacej zmesi. Omáčka: 2 dl oleja
  • 1 cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 papriku
  • 400 g čerstvých alebo konzervovaných rajčín
  • 1 až 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 1 viazaničku petržlenovej vňate
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžicu zeleninovej koreniacej zmesi.

Postup

Krok 1

Omáčka: na oleji opečieme nakrájanú cibuľu, cesnak a papriku bez semienok. Pridáme ošúpané, nadrobno pokrájané rajčiny, citrónovú šťavu, soľ, mleté čierne korenie, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a zeleninovú koreniacu zmes. Zmes rozmixujeme. Plnka: mäso pokrájame na rezance, papriku tiež a spolu opečieme na oleji. Pridáme 1 a ž 2 lyžičky pripravenej omáčky, kyslú smotanu, postrúhaný syr, lyžičku zeleninovej koreniacej zmesi a premiešame. Pripravenou plnkou naplníme tortilly. Poukladáme ich do ohňovzdornej misy a posypeme postrúhaným syrom. Prikryjeme, vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia na 15 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2333
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2334

Podobné recepty:
  • Kalifornský ovocný šalát

    Kalifornský ovocný šalát

  • Najlepšia horúca čokoláda

    Najlepšia horúca čokoláda

  • Kötbullar - švédske mäsové guľky

    Kötbullar - švédske mäsové guľky

kuk