Kuracie krídla so zázvorom
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 12 ks kuracích krídiel, mletý zázvor, hladkú múku, mletú sladkú papriku, cesnak, soľ, mleté čierne korenie, kryštálový cukor, maizenu, tuk.
Postup
Krok 1
Krídla osolíme a obalíme v hladkej múke. Opečieme ich na horúcom tuku a poukladáme ich do pekáča. V horúcej rúre ich upečieme do polomäkka. Posypeme ich zázvorom, paprikou a korením. Dopečieme ich do zlatista. Krídla vyberieme a odložíme do tepla. Tuk v pekáči zaprášime hladkou múkou, opražíme a zalejeme malým množstvom vody. Keď sa voda takmer odparí, ochutíme soľou, korením, osladíme a primiešame prelisovaný cesnak. V prípade potreby zahustíme maizenou rozmiešanou vo vode. Šťavou krídla na tanieri prelejeme.