Parížska roláda

2015-09-29

Ingrediencie

  • 200 g kryštálového cukru, 8 vajec, 40 g kakaového prášku, 100 g mandlí alebo orechov. Na parížsku šľahačku 0,5 l šľahačkovej smotany, 40 g práškového cukru, 40 g kakaa. Na ozdobenie 0,25 l šľahačkovej smotany, 20 g práškového cukru.

Postup

Krok 1

Deň vopred pripravíme parížsku šľahačku tak, že smotanu, kakao a cukor uvaríme a necháme do druhého dňa v chladničke. Ušľaháme ju až pred použitím. S polovicou cukru šľaháme osobitne žĺtky a s druhou polovicou osobitne bielky. Obe hmoty zmiešame a vmiešame mleté mandle (orechy) s kakaom. Masu rozotrieme na mastný papier a upečieme v horúcej rúre. Upečený, ešte horúci plát jemne poprášime hladkou múkou, prikryjeme papierom a prevrátime spodnou časťou navrch. Necháme vychladnúť a odstránime vrchný papier. Potom rozotrieme na cesto parížsku šľahačku a pomáhajúc si papierom spod cesta zavinieme do rolády. Vrch rolády ozdobíme ozdobíme osladenou šľahačkou a jemne poprášime kakaovým práškom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1190
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1191

Podobné recepty:
  • Francúzsky slaný koláč (Quiche - kiš)

    Francúzsky slaný koláč (Quiche - kiš)

  • Piškótové rezy s dvojakou šľahačkou

    Piškótové rezy s dvojakou šľahačkou

  • Otcove taštičky

    Otcove taštičky