Mascarpone

1970-01-01

Ingrediencie

  • Tmavé cesto: 225 g horkej čokolády, 75 g mäkkého masla, 4 vajcia, 300 g kryštálového cukru, 110 g posekaných mandlí, 150 g hladkej múky, 1 lyžičku prášku do pečiva. Svetlé cesto: 175 g syru mascarpone, 50 g mäkkého masla, 2 vajcia, 75 g kryštálového cukru, 25 g hladkej múky, 1 lyžičku vanilkovej esencie, tuk na vymazanie a hrubú múku na vysypanie formy.

Postup

Krok 1

Čokoládu roztopíme nad parou a dobre vymiešame so zmäknutým maslom. Vajcia vyšľaháme s cukrom v elektrickom šľahači. Do vyšľahaných vajec zľahka primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a posekané mandle. Nakoniec primiešame čokoládu s maslom. Polovicu hmoty vylejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy. Syr mascarpone (môžeme nahradiť zmesou tučného maslového syra a jemného tvarohu) vymiešame s maslom. Vajcia vyšľaháme s cukrom, zmiešame s múkou a esenciou. Zľahka premiešame s hmotou mascarpone. Zmes vylejeme na tmavé cesto vo forme, opatrne zarovnáme a na to vylejeme druhú polovicu tmavého cesta. Povrch zarovnáme, pričom nie je na prekážku, ak sa nám svetlé cesto čiastočne premieša s tmavým. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov Celzia asi 45 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 937
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

938

Podobné recepty:
  • Rýchle oškvarkové pagáče

    Rýchle oškvarkové pagáče

  • Koláč Šťastia

    Koláč Šťastia

  • Rýchly tvarohový koláč III

    Rýchly tvarohový koláč III