Kurské pirôžky

1970-01-01

Ingrediencie

  • 375 g hladkej múky, 1,25 dl vlažného mlieka, 20 g kvasníc, 80 g masla, 2 vajcia, 150 g prerastenej slaniny, 100 g šampiňónov, 2 cibule, 4 lyžice kyslej smotany, maslo, petržlenovú vňať a soľ.

Postup

Krok 1

Do preosiatej múky urobíme jamku, rozdrobíme do nej kvasnice, zmiešame s troškou vlažného mlieka. Necháme nakysnúť. Pridáme maslo, 1 vajce, zbytok mlieka, soľ a vypracujeme hladké cesto. Slaninu a cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme. Pridáme pokrájané šampiňóny, primiešame kyslú smotanu, panvicu odložíme z ohňa a primiešame nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať. Z cesta vyvaľkaného asi na 1,5 cm hrúbku vykrajujeme kolieska s priemerom asi 8 cm. Na každé koliesko dáme pripravenú zmes, okraje potrieme rozšľahaným vajcom, preložíme a okraje pevne stlačíme k sebe. Necháme ešte chvíľu kysnúť a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov Celzia maximálne 25 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1009
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1010

Podobné recepty:
  • Penne so zeleninou

    Penne so zeleninou

  • Čokoládová šľahačka

    Čokoládová šľahačka

  • Grécka musaka II

    Grécka musaka II

kuk