Kurské pirôžky
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Cestoviny, pizza , Iné
Ingrediencie
- 375 g hladkej múky, 1,25 dl vlažného mlieka, 20 g kvasníc, 80 g masla, 2 vajcia, 150 g prerastenej slaniny, 100 g šampiňónov, 2 cibule, 4 lyžice kyslej smotany, maslo, petržlenovú vňať a soľ.
Postup
Krok 1
Do preosiatej múky urobíme jamku, rozdrobíme do nej kvasnice, zmiešame s troškou vlažného mlieka. Necháme nakysnúť. Pridáme maslo, 1 vajce, zbytok mlieka, soľ a vypracujeme hladké cesto. Slaninu a cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme. Pridáme pokrájané šampiňóny, primiešame kyslú smotanu, panvicu odložíme z ohňa a primiešame nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať. Z cesta vyvaľkaného asi na 1,5 cm hrúbku vykrajujeme kolieska s priemerom asi 8 cm. Na každé koliesko dáme pripravenú zmes, okraje potrieme rozšľahaným vajcom, preložíme a okraje pevne stlačíme k sebe. Necháme ešte chvíľu kysnúť a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov Celzia maximálne 25 minút.