Bábovka „Puškin“

2015-11-25

Popis

Čo sa skrýva pod názvom bábovky? Pripravte si túto lahodnú bábovku.

Ingrediencie

  • 200 g zmäknutého masla
  • 80 g práškového cukru
  • 50 g kakaa
  • 7 ks žĺtkov
  • 150 g vlašských orechov
  • 200 g rozdrvených piškót
  • 7 ks bielkov
  • 80 g kryštálového cukru
  • cukor na vysypanie a maslo na vymastenie formy

Postup

Krok 1

Elektrickým šľahačom vymiešame maslo s cukrom, postupne pridávame kakao a žĺtky. Bielka vyšľaháme do hustého snehu, premiešame s cukrom a kakaovou hmotou. Do zmesi primiešame pomleté orechy a rozdrvené piškóty. Vznikne nám pomerne hustá hmota, ktorú vložíme do vymastenej a cukrom vysypanej bábovkovej formy. Nemusíme príliš zarovnávať, hmota sa pri pečení zarovná. Formu položíme do pekáčika v ktorom je asi na výšku 1 cm voda.

Krok 2

Pečieme 60 minút pri 180°C.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1549
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1550

Podobné recepty:
  • Mandľovo-mrkvový koláč

    Mandľovo-mrkvový koláč

  • Šišky

    Šišky

  • Maslová plnka

    Maslová plnka

kuk