Krúpy zapečené s údeným
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Studená kuchyňa, údeniny , Údeniny
Ingrediencie
- 250 g pšeničných krúp, 400 g údeného uvareného bôčika, veľkú cibuľu, 50 g slaniny, soľ, cesnak a 3 lyžice masti.
Postup
Krok 1
Krúpy opláchneme, zalejeme vodou a necháme postáť asi 4 hodiny. Krúpy krátko povaríme a vodu scedíme. Opäť zalejeme vriacou vodou a uvaríme do mäkka. Vodu scedíme. Cibuľu pokrájame nadrobno, opražíme do zlatista na časti masti spolu so slaninou pokrájanou na kocky. Pridáme nadrobno pokrájaný bôčik a krátko opražíme. Pekáč vymastíme, na dno navrstvíme polovicu uvarených a osolených krúp zmiešaných s prelisovaným cesnakom. Na krúpy navrstvíme mäsovú zmes a opäť krúpy. Pokvapkáme masťou a pečieme v mierne vyhriatej rúre do zlatista.