Baklažán ako huby

2015-11-26

Popis

Baklažán môžeme podávať ako huby. Ako na to, nájdete v recepte.

Ingrediencie

  • 1 kg baklažánov
  • 2 strúčik cesnaku
  • 2-3 ks vetvičky bazalky
  • kúsok papričky čili
  • 2 lyžica soli
  • 2 lyžica octu
  • 1 l vody

Postup

Krok 1

Ošúpané baklažány nakrájame na kúsky veľkosti pokrájaných húb a zľahka ich opražíme. Baklažány očistíme, nakrájame na veľkosť pokrájaných húb a zľahka ich osmažíme. Cesnak nadrobno pokrájame a zmiešame s nadrobno pokrájanou bazalkou a čili papričkou. Vodu privediem do varu, pridáme soľ a ocot. Baklažány dáme do sklenenej nádoby, zasypeme ich zmesou cesnaku, bazalky a papričky, zalejeme roztokom vody, soli a octu tak, aby baklažány boli ponorené. Necháme dva dni marinovať.

Krok 2

Po dvoch dňoch scedíme a použijeme ako čerstvé huby.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1187
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1188

Podobné recepty:
  • Zelerový šalát bez jablka

    Zelerový šalát bez jablka

  • Kelový puding II

    Kelový puding II

  • Zasmažené lečo so zemiakmi

    Zasmažené lečo so zemiakmi

kuk