Fazuľová nežná polievka
2018-02-08- komentárov
- Kategórie: Polievky , Výdatné
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fazuľová nežná polievka. Pri podávaní dáme na tanier lyžicu koňaku a potom fazuľovú polievku. Môžeme posypať žeruchou.
Ingrediencie
- 50 g sušených húb
- 3 ks zemiaky
- 2 ks gombasecké (alebo maďarské) klobásy
- 4 ks mrkvy
- 50 g sušených sliviek
- 1 ks údené koleno
- 2 ks cibule
- 8 ks klinčekov
- 1 ks šľahačkovú smotanu
- fazuľu
- trochu koňaku
- trochu múky
- 2 kocka slepačieho bujónu
- polievkové korenie
- feferónku
- soľ
Postup
Krok 1
Uvarené údené mäso pokrájame na malé kúsky. Deň vopred namočenú fazuľu vložíme do vývaru z kolena, pridáme namočené huby, slepačí bujón, polievkové korenie, klobásy, celé cibule, do ktorých sme napichali klinčeky, mrkvu pokrájanú na kocky, zemiaky pokrájané na kocky, slivky pokrájané na štvrtiny. Po desiatich minútach klobásu vyberieme, nakrájame na kocky a vrátime späť. Pridáme aj údené mäso. Keď je fazuľa mäkká, smotanu zamiešame s múkou a zahustíme ňou polievku. Pri podávaní dáme na tanier lyžicu koňaku a potom fazuľovú polievku. Môžeme posypať žeruchou.