Fazuľová nežná polievka

2018-02-08

Popis

Fazuľová nežná polievka. Pri podávaní dáme na tanier lyžicu koňaku a potom fazuľovú polievku. Môžeme posypať žeruchou.

Ingrediencie

  • 50 g sušených húb
  • 3 ks zemiaky
  • 2 ks gombasecké (alebo maďarské) klobásy
  • 4 ks mrkvy
  • 50 g sušených sliviek
  • 1 ks údené koleno
  • 2 ks cibule
  • 8 ks klinčekov
  • 1 ks šľahačkovú smotanu
  • fazuľu
  • trochu koňaku
  • trochu múky
  • 2 kocka slepačieho bujónu
  • polievkové korenie
  • feferónku
  • soľ

Postup

Krok 1

Uvarené údené mäso pokrájame na malé kúsky. Deň vopred namočenú fazuľu vložíme do vývaru z kolena, pridáme namočené huby, slepačí bujón, polievkové korenie, klobásy, celé cibule, do ktorých sme napichali klinčeky, mrkvu pokrájanú na kocky, zemiaky pokrájané na kocky, slivky pokrájané na štvrtiny. Po desiatich minútach klobásu vyberieme, nakrájame na kocky a vrátime späť. Pridáme aj údené mäso. Keď je fazuľa mäkká, smotanu zamiešame s múkou a zahustíme ňou polievku. Pri podávaní dáme na tanier lyžicu koňaku a potom fazuľovú polievku. Môžeme posypať žeruchou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(4 / 5)

4 4 2819
Ohodnoť tento recept

4 ľudí hodnotilo recept

2820

Podobné recepty:
  • Hrachová polievka

    Hrachová polievka

  • Zemiaková polievka nakyslo s vajcami

    Zemiaková polievka nakyslo s vajcami

  • Rebarborová polievka

    Rebarborová polievka

kuk