Stratené vajcia po laponsky (Francúzsko)

1970-01-01

Ingrediencie

  • 4 vajcia, 0,5 l vody, 1 dl octu, 1 dl červeného vína, 100 g čerstvého špenátu, 1/4 burgundského červeného vína, 1 šalotku, oriešok masla, 250 g základu z teľacieho mäsa, tymian, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Vodu s vínom a octom privedieme do varu. Vajcia po jednom rozbíjame a spúšťame ich do pomaly sa variacej vody s vínom a octom. Varíme asi 2 až 3 minúty tak, aby žĺtky zostali mäkké. Uvarené vajcia vyberieme a na obrúsku odsajeme prebytočnú tekutinu. Šalotku nakrájame na kolieska a speníme na tuku. Zalejeme burgundským a pomaly varíme (redukujeme), až sa takmer všetko odparí. Prilejeme teľací základ, tymian, korenie a pokračujeme v pomalom varení do zhustnutia. Na panvici zohrejeme maslo, pridáme osušený špenát, a za stáleho miešania ho opražíme. Keď nám zo špenátu zostane iba malá kôpka, preložíme ho na tanier, na špenát položíme vajcia a všetko prelejeme zredukovanou šťavou z vína a teľacieho základu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 651
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

652

Podobné recepty:
  • Miešaná zelenina s jogurtovou majonézou

    Miešaná zelenina s jogurtovou majonézou

  • Cukrový uhlohydrátový dezert

    Cukrový uhlohydrátový dezert

  • Barania polievka na orientálny spôsob

    Barania polievka na orientálny spôsob

kuk