Bourgignon

2015-12-08

Ingrediencie

  • 750 g hovädzieho (alebo jahňacieho) mäsa
  • 3 ks veľké cibule
  • 400 g mrkvy
  • trochu slaninu
  • trochu tymián
  • trochu bobkový list
  • trochu čierne mleté korenie
  • trochu soľ
  • 1 l červeného vína.

Postup

Krok 1

Mäso nakrájame na väčšie kocky, mrkvu a cibuľu na kolieska. Všetko naukladáme do misky (najlepšie do kameninového hrnca), striedavo vrstvu cibule, mäsa a mrkvy. Celé to zalejeme vínom, pridáme korenie. Necháme 24 hodín odležať v chlade. Druhý deň scedíme víno (nevylievame!) a rozoberieme jednotlivé zložky, zvlášť odložíme mrkvu, mäso, cibuľu. Na slanine necháme zosklovatieť cibuľu, ktorú pokrájame na drobnejšie kúsky, pridáme mäso, urestujeme, potom pridáme mrkvu. Zalejeme vínom z nálevu a na miernom ohni necháme asi 3 hodiny pomaly dusiť. Ak budeme mäso dusiť v tlakovom hrnci, stačí 1 hodina. Bourgignon podávame s chlebom, resp. bielou bagetou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1066
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1067

Podobné recepty:
  • Mango fantázia s jogurtom

    Mango fantázia s jogurtom

  • Kohút na červenom víne po burgundsky (Francúzsko)

    Kohút na červenom víne po burgundsky (Francúzsko)

  • Citrónový krém II

    Citrónový krém II

kuk