Bourgignon
2015-12-08- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Iné
Ingrediencie
- 750 g hovädzieho (alebo jahňacieho) mäsa
- 3 ks veľké cibule
- 400 g mrkvy
- trochu slaninu
- trochu tymián
- trochu bobkový list
- trochu čierne mleté korenie
- trochu soľ
- 1 l červeného vína.
Postup
Krok 1
Mäso nakrájame na väčšie kocky, mrkvu a cibuľu na kolieska. Všetko naukladáme do misky (najlepšie do kameninového hrnca), striedavo vrstvu cibule, mäsa a mrkvy. Celé to zalejeme vínom, pridáme korenie. Necháme 24 hodín odležať v chlade. Druhý deň scedíme víno (nevylievame!) a rozoberieme jednotlivé zložky, zvlášť odložíme mrkvu, mäso, cibuľu. Na slanine necháme zosklovatieť cibuľu, ktorú pokrájame na drobnejšie kúsky, pridáme mäso, urestujeme, potom pridáme mrkvu. Zalejeme vínom z nálevu a na miernom ohni necháme asi 3 hodiny pomaly dusiť. Ak budeme mäso dusiť v tlakovom hrnci, stačí 1 hodina. Bourgignon podávame s chlebom, resp. bielou bagetou.