Lahodné nízkokalorické broskyňové muffins
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- 500 g múky (zmes hladkej, polohrubej a hrubej), 250 g ovsených vločiek, 125 g nespracovanej pšeničnej múky (natural), 125 g hnedého cukru, 1 lyžičku jedlej sódy, 1/2 lyžičky soli, 2 vajcia, 3,75 dl tučného mlieka, 0,5 dl rastlinného oleja, 1 lyžicu postrúhanej pomarančovej kôry, 1 lyžičku mletej škorice, asi 3 čerstvé alebo zavárané broskyne (nakrájané na kúsky).
Postup
Krok 1
Do veľkej misy dáme múku, ovsené vločky, pšeničnú múku, cukor, sódu a soľ. Premiešame a v strede urobíme miesto pre tekuté prísady. Tieto najprv miešame v druhej mise, do ktorej sme pridali vajcia, mlieko a olej. Nakoniec sem prisypeme škoricu a nastrúhanú kôru z pomaranča. Prilejeme k prichystanému tuhému cestu vo veľkej mise. Cesto zľahka premiešame. Cesto musí byť vláčne, ale nie úplne premiešané. Pridáme pokrájané broskyne. Plech vymastíme margarínom, alebo postriekame olivovým sprejom. Ak používame papierové košíčky, nemastime ich. Cesto dáme do asi 3/4 veľkosti formy. Pečieme asi 20 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Necháme trocha vychladnúť a podávame potreté medom, alebo posypane cukrom, či škoricou. Muffins podávame teplé s čajom, či s kávou, ale dajú sa konzumovať aj ďalších asi 5 dni.