Zeleninové dolky
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy , Z pekáča Jula Viršíka , 1996
Ingrediencie
- 600 g zeleniny (mrkvy, petržlenu, karfiolu, hrášku), 1 veľkú cibuľu, 30 g masla, 3 vajcia, 40 g polohrubej múky, vegetu, mleté korenie, soľ, olej, tvrdý strúhaný syr.
Postup
Krok 1
Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masle, pridáme na malé kocky pokrájanú zeleninu, posolíme a podusíme do mäkka. Vajcia rozmiešame s múkou, prichutíme vegetou, mletým korením a zmiešame s vychladnutou zeleninovou zmesou. Na zohriatý tuk v panvici vylievame dolky, ktoré z oboch strán opečieme. Hotové, ešte horúce, posypeme strúhaným syrom.