Španielska misa
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Mleté mäso , Cudzokrajná kuchyňa , Španielska kuchyňa
Ingrediencie
- 500 g mletého hovädzieho mäsa, 750 g malých zemiakov uvarených v šupke, 2 zelené papriky, 1 červenú papriku, 3 cibule, 6 rajčín, 2 pomaranče, 1/2 l červeného vína, 4 lyžice oleja, 1 lyžičku mletej červenej papriky, 1 čili papričku, soľ.
Postup
Krok 1
Do horúceho oleja vložíme pomleté mäso a premiešame ho. Pridáme na mesiačiky pokrájanú cibuľu, na rezance pokrájané papriky, nadrobno pokrájanú čili papričku, osolíme a krátko (asi 2 minúty), za stáleho miešania osmažíme. Pridáme mletú červenú papriku, ošúpané a na malé kocky pokrájané rajčiny, podlejeme červeným vínom, premiešame, prikryjeme a dusíme asi 10 minút. Zmes preložíme na pekáč, navrch dáme celé, ošúpané uvarené malé zemiaky a mesiačiky pomaranča. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 5 minút.