Zemiakovo-reďkovková polievka

1970-01-01

Ingrediencie

  • 350 g zemiakov, 100 g mrkvy, 1 cibuľu 1 strúčik cesnaku, 30 g rasce, 0,6 l zeleninového vývaru, 0,25 l šľahačky, 6 reďkoviek aj s lístkami, žerucha, soľ, biele korenie, muškátový oriešok.

Postup

Krok 1

Zemiaky, mrkvu a cibuľu očistí-me a nakrájame. Cesnak olúpeme a pretlačíme. Maslo roztopíme na panvici, pridáme zeleninu, cesnak a opražíme. Podlejeme vývarom, pridáme šľahačku a necháme variť asi 25 minút. Medzitým umyjeme reďkovky a pokrájame na menšie kúsky. Päť lístkov nakrájame na rezančeky, ostatné nadrobno. Že-ruchu nasekáme. Hotovú polievku rozmixujeme, pridáme aj reďkovkovú vňať a polovicu žeruchy. Ochutíme soľou, korením a na-strúhaným muškátovým orieškom. Do každého taniera pridáme nakrájané reďkovky, reďkovkové lístky a zvyšnú žeruchu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 798
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

799

Podobné recepty:
  • Zapražená polievka z údeniny

    Zapražená polievka z údeniny

  • Tirolské knedličky

    Tirolské knedličky

  • Kelová polievka so zelerom a pramezánovými krutónmi

    Kelová polievka so zelerom a pramezánovými krutónmi

kuk