Zemiakovo-reďkovková polievka
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Polievky , Zeleninové
Ingrediencie
- 350 g zemiakov, 100 g mrkvy, 1 cibuľu 1 strúčik cesnaku, 30 g rasce, 0,6 l zeleninového vývaru, 0,25 l šľahačky, 6 reďkoviek aj s lístkami, žerucha, soľ, biele korenie, muškátový oriešok.
Postup
Krok 1
Zemiaky, mrkvu a cibuľu očistí-me a nakrájame. Cesnak olúpeme a pretlačíme. Maslo roztopíme na panvici, pridáme zeleninu, cesnak a opražíme. Podlejeme vývarom, pridáme šľahačku a necháme variť asi 25 minút. Medzitým umyjeme reďkovky a pokrájame na menšie kúsky. Päť lístkov nakrájame na rezančeky, ostatné nadrobno. Že-ruchu nasekáme. Hotovú polievku rozmixujeme, pridáme aj reďkovkovú vňať a polovicu žeruchy. Ochutíme soľou, korením a na-strúhaným muškátovým orieškom. Do každého taniera pridáme nakrájané reďkovky, reďkovkové lístky a zvyšnú žeruchu.