Bravčové pečené na škorici a pive

2015-12-15

Ingrediencie

  • 1,5 kg vykosteného bravčového
  • 1 hlávka cesnaku
  • trochu karé
  • 1 kg mrkvy
  • 3 ks zeleru
  • 2 ks cibule
  • 0,3 dl svetlého piva
  • trochu soľ
  • trochu korenie.
  • 1 lyžička medu
  • 2 lyžica oleja
  • 2 ks paličky škorice

Postup

Krok 1

Očistíme a umyjeme mrkvu, cibuľu a zelerovú vňať, odstránime z nej vonkajšie tvrdé listy a všetko pokrájame. Očistíme a rozdelíme cesnak na strúčiky, tieto rovnomerne napicháme do mäsa. Mäso vložíme do pekáča, obložíme ho nakrájanou zeleninou a polámanými paličkami škorice, zalejeme polovicou piva s medom a olejom, osolíme, okoreníme a pečieme 1 h 15 minút, pri teplote 210 stupňov. Občas podlejeme výpekom. Upečené mäso dáme na podávaciu misu, obložíme zeleninou, do výpeku (po odstránení mastnoty) nalejeme zvyšok piva a necháme prevrieť. Túto šťavu podáme v omáčníku.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1334
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1335

Podobné recepty:
  • Dlabačoule – mäsové gule

    Dlabačoule – mäsové gule

  • Bôčikový závin pečený

    Bôčikový závin pečený

  • Salašnícky rezeň

    Salašnícky rezeň

kuk