Bravčové pečené na škorici a pive
2015-12-15- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 1,5 kg vykosteného bravčového
- 1 hlávka cesnaku
- trochu karé
- 1 kg mrkvy
- 3 ks zeleru
- 2 ks cibule
- 0,3 dl svetlého piva
- trochu soľ
- trochu korenie.
- 1 lyžička medu
- 2 lyžica oleja
- 2 ks paličky škorice
Postup
Krok 1
Očistíme a umyjeme mrkvu, cibuľu a zelerovú vňať, odstránime z nej vonkajšie tvrdé listy a všetko pokrájame. Očistíme a rozdelíme cesnak na strúčiky, tieto rovnomerne napicháme do mäsa. Mäso vložíme do pekáča, obložíme ho nakrájanou zeleninou a polámanými paličkami škorice, zalejeme polovicou piva s medom a olejom, osolíme, okoreníme a pečieme 1 h 15 minút, pri teplote 210 stupňov. Občas podlejeme výpekom. Upečené mäso dáme na podávaciu misu, obložíme zeleninou, do výpeku (po odstránení mastnoty) nalejeme zvyšok piva a necháme prevrieť. Túto šťavu podáme v omáčníku.