Karé plnené kukuricou
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 4 hrubšie rezne z bravčového karé, 150 g údeného bravčového bôčika, cesnak, 2 cibule, farebné drvené korenie, soľ, olej, uvarenú kukuricu, korenie čili. Bylinkové maslo: 200 g masla, 1 lyžicu nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, 2 sladkokyslé uhorky, 1 lyžicu kapár, 1 lyžičku sardelovej pasty, šťavu z polovice citróna, 1 strúčik cesnaku, soľ, drvené korenie.
Postup
Krok 1
Cibuľu, cesnak a slaninu pokrájame na hrubo a spoločne osmažíme na oleji do zlatista. Zmesou naplníme rezne, v ktorých sme nožom vytvorili vrecko. Spojíme špáradlom, obalíme v drvenom korení, osolíme, potrieme olejom. Odležané naplnené karé opečieme na grile. Varenú kukuricu potrieme korením čili rozmiešaným v oleji. Opečieme na grile. Bylinkové maslo: Maslo necháme zmäknúť, vyšľaháme ho a pridáme jemne pokrájané bylinky. Dobre premiešame, naplníme valec vytvorenú z alobalu a necháme stuhnúť. Maslo pokrájame na kolieska. Na plnené karé položíme koliesko masla a podávame s kukuricou.