Falošný zajac

2018-01-15

Popis

Falošný zajac

Ingrediencie

  • 1 ks staršiu žemľu
  • 1 ks cibuľu
  • 250 g mletého mäsa (bravčové teľacie alebo hovädzie)
  • trochu soli
  • trochu bieleho korenia
  • 1 lyžička sušeného tymianu
  • 2 lyžica posekanej petržlenovej vňate
  • 2 až 3 lyžica mlieka
  • 2 ks vajcia uvarené natvrdo
  • 1 lyžica hladkej múky
  • zväzok polievkovej zeleniny
  • 3,5 až 4 dl horúceho vývaru
  • 100 g šampiňónov
  • 4 lyžica kyslej smotany
  • 1 lyžička horčice
  • 2 lyžica kečupu

Postup

Krok 1

Žemľu rozmočíme v studenej vode. Mleté mäso zmiešame s nadrobno pokrájanou cibuľou, vytlačenou žemľou a so všetkými prísadami. Rúru predhrejeme na 200 až 220 stupňov Celzia. Pomúčené vajcia obalíme mäsovou hmotou do tvaru valca. Pečieme v rúre asi 1 hodinu. Zeleninu pokrájame na malé kúsky a po piatich minútach pridáme do rúry k mäsu. Počas pečenia podlievame vývarom. Po dopečení výpek prelejem na panvicu, pridáme doň natenko pokrájané šampiňóny a dusíme asi 5 minút. Omáčku zmiešame s kyslou smotanou, kečupom a horčicou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1479
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1480

Podobné recepty:
  • Hovädzí chvost so zeleninovou kašou

    Hovädzí chvost so zeleninovou kašou

  • Pomaly pečené hovädzie rebierka

    Pomaly pečené hovädzie rebierka

  • Horčicové bravčové koleno

    Horčicové bravčové koleno