Ryba na sardele

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g ryby, soľ, 60 g masla, 1 citrón, 2 až 3 sardely, zelený petržlen, mladú cibuľku s vňaťou, 30 g múky, 2,5 dl smotany, 2,5 dl rybacej polievky.

Postup

Krok 1

Očistenú rybu rozdelíme na diely, osolíme a dusíme na polovičnom množstve masla. Sardely vykostíme, rozsekáme, pokrájame zelený petržlen a cibuľku. Všetko dáme na rozpustené maslo a necháme speniť. Pridáme múku, ktorú mierne opražíme, zalejeme vodou alebo polievkou a hustou kyslou smotanou, necháme rozvariť a precedíme na rybu. Takto môžeme pripraviť i filé, kapra, tresku.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 700
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

701

Podobné recepty:
  • Ustrice na spôsob favorit

    Ustrice na spôsob favorit

  • Šťuka na bielom víne

    Šťuka na bielom víne

  • Losos na rošte s bylinkovým maslom

    Losos na rošte s bylinkovým maslom

kuk