Valašské koláče ‚frgále‘

1970-01-01

Ingrediencie

  • 250 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, štipku soli, 80 g masla, 2 dl mlieka, 2 žĺtky, 20 g kvasníc, citrónovú kôru. Rôzne náplne (tvarohovú, makovú, hruškový lekvár, slivkový lekvár), mandle, rum.

Postup

Krok 1

Z vlažného mlieka, kvasníc, trochy cukru a múky pripravíme kvások. Vykysnutý kvások pridáme do múky, pridáme cukor, soľ, žĺtky, mlieko, roztopené maslo citrónovú kôru. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme asi 1 hodinu kysnúť. Z papiera vystrihneme dva kruhy z priemerom asi 25 cm. Potrieme ich rozpusteným maslom. Cesto rozdelíme na dve časti, z ktorých vyvaľkáme na papierových kruhoch tenké cesto. Na jednotlivé štvrtiny cesta dáme rôzne náplne (tvarohovú, makovú, hruškovú, slivkovú). Koláče pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia. Upečené, ešte horúce, polejem roztopeným maslom, ozdobíme mandľami a pokvapkáme rumom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 836
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

837

Podobné recepty:
  • Marhuľové knedle

    Marhuľové knedle

  • Cheescake s karamelom

    Cheescake s karamelom

  • Tvarohové tyčinky IV

    Tvarohové tyčinky IV