Švej – ču – žou

1970-01-01

Ingrediencie

  • 400 g bravčového stehna, 2 žĺtky, 2 až 3 lyžice masti, wei-su, škrobovú múčku, 1 kocku hydinového bujónu, soľ, sójovú omáčku, 5 zrniečok celého jamajského korenia, čínske, huby, 1 hlávku kapusty, 2 až 3 sušené feferónky, 2 lyžice dezertného vína, ocot. Šalát: 1/2 hlávky kapusty, čínske huby, ocot, vodu, soľ, čerstvý zázvor, kapiu, sušenú feferónku, 3 zrniečka čierneho korenia, ružový alebo olivový olej.

Postup

Krok 1

Kapustu (na hlavné jedlo aj na šalát) pokrájame na štvorce (cca 3 x 3 cm) a vložíme ju do vriacej vody. Varíme asi 4 minúty, potom scedíme. Mäso pokrájame na veľmi tenké, malé, plátky. K plátkom mäsa pridáme žĺtky, škrobovú múčku, soľ, wei-su, trochu dezertného vína, sójovú omáčku, nadrobno pokrájaný zázvor a dobre premiešame. Necháme chvíľu odstáť. Na panvicu dáme olej, posekané feferónky (aj tie na šalát), jamajské korenie a krátko osmažíme. Na ďalšej panvici zohrejeme masť, pridáme mäso a miešame ho tak, aby sa vzájomne nezlepilo. Osmažené mäso scedíme. Na panvicu dáme olej a do horúceho pridáme sparenú kapustu, premiešame, pridáme scedené mäso, časť precedeného oleja na ktorom sme osmažili papričky, pokrájané huby. Do misky dáme 2 lyžice vína, 2 lyžice sójovej omáčky, 1 vrchovatú lyžičku škrobovej múčky, 1 lyžičku octu, 1 lyžicu vody, rozdrvenú kocku bujónu. Pridáme k mäsu, premiešame a odstavíme. Šalát: do misy dáme časť sparenej kapusty, pridáme pokrájané huby, soľ, na rezance pokrájanú kapiu. Primiešame trochu vody, trochu octu, precedený olej z feferóniek, trochu cukru a premiešame. Necháme vychladiť. Podávame s ryžou a šalátom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1567
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1568

Podobné recepty:
  • Musaka II

    Musaka II

  • Bourgignon

    Bourgignon

  • Fazuľa na toskánsky spôsob

    Fazuľa na toskánsky spôsob

kuk