Zemiakové knedle plnené údeným mäsom II

1970-01-01

Ingrediencie

  • 200 g údenej krkovičky, 900 g zemiakov uvarených v šupke, 180 g hrubej múky, 80 g krupice, soľ, 1 vajce, 20 g hladkej múky na vyvaľkanie, masť, 2 cibule.

Postup

Krok 1

Ošúpané zemiaky postrúhame, pridáme múku, krupicu, vajce, soľ a vypracujeme cesto. Vyvaľkáme asi 1/2 cm hrubé pláty, rozkrájame na štvorce asi 5 x 5 cm. Nadrobno pokrájané údené mäso zabalíme do cesta a varíme 10 až 12 minút. Knedle podávame poliate cibuľou osmaženou na masti.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 967
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

968

Podobné recepty:
  • Jačmenné krúpy s hubami a údeným mäsom

    Jačmenné krúpy s hubami a údeným mäsom

  • Mäso zapečené s jablkami a zemiakmi

    Mäso zapečené s jablkami a zemiakmi

  • Zemiakovo-mäsové fašírky

    Zemiakovo-mäsové fašírky

kuk