Kurča po provensálsky

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kurča, 3 lyžice olivového oleja, 8 malých cibuliek, 2 strúčiky cesnaku, 6 rajčín, asi 1,2 dl olív plnených paprikou, na špičku noža šafranu, po pol lyžičky sušeného estragónu, tymianu a rozmarínu, 1 bobkový list, soľ mleté čierne korenie, 1,25 dl bieleho vína.

Postup

Krok 1

Kurča pokrájame na porcie. V hrnci zahrejeme olej a mäso na ňom zo všetkých strán do zlatohneda opečieme. Očistíme cibuľu a cesnak. Ak nie sú cibuľky dosť malé, tak ich rozpolíme. Cesnak nakrájame na drobno. Necháme dobre odkvapkať olivy a pozdĺž ich rozkrojíme. Všetko zamiešame s bylinkami, korením, vínom a 1,25 dl vody. Zmes pridáme k mäsu a na strednom plameni asi 45 minút pod pokrievkou dusíme. Nakoniec kurča ešte podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame s bielym chlebom, ryžou alebo zemiakmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 785
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

786

Podobné recepty:
  • Morčacie prsia 'Royal'

    Morčacie prsia 'Royal'

  • Kuracie stehná so šampiňónmi

    Kuracie stehná so šampiňónmi

  • Kura pod perinou

    Kura pod perinou