Bulharský Eliš

2016-03-14

Popis

Baranie mäsko na bulharský spôsob dusené so zemiakmi, špenátom a citrónovou šťavou.

Ingrediencie

  • baranie mäso z pliecka
  • soľ
  • celé čierne korenie
  • zemiaky
  • špenát
  • masť
  • hladká múka
  • mletá paprika
  • citrón

Postup

Krok 1

Mäso nakrájame na kúsky (3 kúsky na 1 porciu). Vložíme do kastróla, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a varíme do polomäkka.

Krok 2

Zemiaky nakrájame na kocky a pridáme k mäsu. Pridáme aj špenátové listy zbavené stoniek. Z masti, múky a papriky pripravíme zápražku, ktorou zahustíme mäso so špenátom a zemiakmi. V prípade potreby dolejeme vodu. Ochutíme soľou a dodusíme.

Krok 3

Hotový pokrm ochutíme citrónovou šťavou. Podávame na horúcom tanieri.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1386
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1387

Podobné recepty:
  • Pappardelle s hubami

    Pappardelle s hubami

  • Koktail z Tofu

    Koktail z Tofu

  • Pabellón (Venezuela)

    Pabellón (Venezuela)