Bulharský Eliš
2016-03-14- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Iné , Baranie, jahňacie mäso , Z pekáča Jula Viršíka , 1996
Popis
Baranie mäsko na bulharský spôsob dusené so zemiakmi, špenátom a citrónovou šťavou.
Ingrediencie
- baranie mäso z pliecka
- soľ
- celé čierne korenie
- zemiaky
- špenát
- masť
- hladká múka
- mletá paprika
- citrón
Postup
Krok 1
Mäso nakrájame na kúsky (3 kúsky na 1 porciu). Vložíme do kastróla, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a varíme do polomäkka.
Krok 2
Zemiaky nakrájame na kocky a pridáme k mäsu. Pridáme aj špenátové listy zbavené stoniek. Z masti, múky a papriky pripravíme zápražku, ktorou zahustíme mäso so špenátom a zemiakmi. V prípade potreby dolejeme vodu. Ochutíme soľou a dodusíme.
Krok 3
Hotový pokrm ochutíme citrónovou šťavou. Podávame na horúcom tanieri.