Varené kurča s kôprom

1970-01-01

Ingrediencie

  • 350 g kuracích pŕs, mrkvu, malú cibuľu, liter vody, kocku kuracieho bujónu, bobkový list, osem zrniek čierneho korenia. Omáčka: 2 ks mäkkého roztierateľného syra, 2 dl bujónu, dve lyžice octu, 1 dl kôpru, soľ, korenie podľa chuti.

Postup

Krok 1

Mrkvu a cibuľu očistíme. Mrkvu pokrájame pozdĺžne na asi 2 mm hrubé plátky, cibuľu na drobné kúsky a kôpor na drobno. Do vody dáme bujón, soľ, ocot, bobkový list á kuracie prsia. Varíme s mrkvou a cibuľou asi 20 minút. Omáčku pripravíme z 2 dl bujónu (po uvarení mäsa) a mäkký syr. Spolu premiešame a povaríme 5 až 10 minút. Pridáme pokrájaný kôpor, ochutíme podľa potreby soľou, korením, octom a pridáme cukor. Kuracie prsia odkostíme a pokrájame priečne na kúsky. Podávame s ryžou a mrkvovými pásikmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 599
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

600

Podobné recepty:
  • Žemľová plnka so zeleným hráškom a syrom

    Žemľová plnka so zeleným hráškom a syrom

  • Bažant plnený jablkami

    Bažant plnený jablkami

  • Kuracie cesnakové rezne

    Kuracie cesnakové rezne

kuk