Kurča s arašidmi a čili papričkou
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 400 g kuracích pŕs, 1 lyžičku mletého ďumbiera, 1/2 hrnčeka surových arašidov bez šupky, 1 hrnček bambusových výhonkov, 1 stredne veľkú cibuľu, 1 červenú papriku, 1 zelenú papriku, 1 lyžicu sherry, 1 lyžicu sójovej omáčky, 1/2 hrnčeka slepačieho vývaru, olej, 1 čili papričku, 1 lyžicu omáčky čili, 2 lyžičky škrobovej múčky.
Postup
Krok 1
Kuracie mäso pokrájame na rezance a zmiešame ho so sherry, sójovou omáčkou, ďumbierom. Necháme odležať asi 30 minút. Na oleji osmažíme (niekoľko sekúnd) arašidy s čili papričkou a preložíme ich na papier, ktorý z nich odsaje prebytočný tuk. Na tom istom, veľmi horúcom, tuku osmažíme cibuľu prekrojenú na polovice a potom na plátky, papriku pokrájanú na kosoštvorce, bambusové výhonky. Krátko osmaženú zeleninu zhrnieme na okraj a do voľného miesta, pri nezmenšenom ohni, osmažíme zo všetkých strán mäso. Zeleninu s mäsom zmiešame, pridáme kurací vývar, sójovú omáčku a krátko povaríme. Pridáme čili omáčku a arašidy. Zahustíme škrobovou múčkou rozmiešanou v troche vody. Podávame s ryžou.